Siva Kandiah is eigenaar van FlexFit Fitness. Toen Siva Kandiah in Almere Poort kwam wonen en op zoek ging naar een sportschool, kwam hij erachter dat er niets in de buurt was. Daarom besloot hij zo’n acht jaar geleden om zelf een sportschool op te starten. “We startten met nul leden, maar binnen een korte tijd bouwden we een groot klantenbestand op en inmiddels zijn we een van de grotere sportscholen in de regio. We hebben gekeken naar waar de behoeften lagen en vanuit dat perspectief hebben we gekeken naar de mogelijkheden.”

Gratis fitness

Bij FlexFit Fitness merken ze dat mensen die minder valide zijn minder mogelijkheden hebben om te sporten en daarbij ook weinig tot geen begeleiding krijgen. Siva Kandiah: “Bewegen is belangrijk, maar we zien dat er vanuit de zorg minder of geen budget beschikbaar is om mensen te laten sporten. Daarom krijgen die mensen bij ons de kans om gratis te sporten. Zo krijgen ze de nodige beweging, maar zijn ze er ook een uurtje tussenuit en kunnen ze zich even op iets anders focussen.” Minder valide mensen hebben ook minder mogelijkheden om naar de sportschool te komen, daarom heeft Siva Kandiah vanuit FlexFit Fitness ervoor gezorgd dat deze mensen vervoerd worden. In samenwerking met een vervoersbedrijf uit Almere worden de mensen opgehaald en teruggebracht. FlexFit Fitness neemt deze transportkosten op zich. Met dit initiatief en op deze wijze hoopt Siva Kandiah maatschappelijk een bijdrage te kunnen leveren.

Meerdere locaties

Naast zijn werk als consultant is Siva Kandiah actief als vrijwilliger bij FlexFit Fitness, voornamelijk op maatschappelijk vlak. Daarnaast wil hij dit initiatief – het mogelijk maken van sporten voor minder valide mensen en hulpbehoevenden – uitrollen naar meerdere locaties. “We zijn in gesprek met meerdere zorginstellingen om te kijken hoe we vorm zouden kunnen geven aan dit idee. Er zijn genoeg mensen die hulp nodig hebben en hier behoefte aan hebben.
Ken jij iemand die hulp nodig heeft of heb je zelf hulp nodig om te kunnen sporten. Stuur dan een bericht en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

SLUITEN